• Vakıf Üniversiteleri Raporu: Vakıf Üniversitelerinin Reklam Harcamaları, Kütüphaneye Yapılan Harcamaların 6 Katı!
    2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Yapılan Tanıtım ve Reklam Harcamalarına Bakıldığında Ortalama Rakam 2 Milyon TL. Kütüphane İçin Yapılan Harcamaların Ortalaması ise 335 Bin TL’ye Yakın! Vakıf Üniversitelerinin Tanıtım ve Reklam Harcamaları, Kütüphaneye Yapılan Harcamaların 6 Katı
Prof. Dr. Mustafa Paç
  • Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Paç: “Türkiye Bazında Kültürel Mantık Açısından Afiliasyon Uygulamasının Bazı Dezavantajları Var. Ortaklık Türkiye’de Zor Yürüyen Bir Kavram… O Nedenle Biz Kendi Hastanemiz Olsun İstiyoruz. Bir Üniversite En Az 30 Yılda Oturuyor. Yapacak Çok İşimiz Var, Farklı Bir İştigal Alanı Olmakla Birlikte Bir Dönem Sonra Mesleğimi De Yapar Hale Gelmeyi Umuyorum”
  • Sağlık Bakanlığı Emekli Müsteşar Yardımcısı & Health Care Business Danışmanlık Kurucusu Hüseyin Çelik: “Üniversitelerin İşletmecilik Faaliyetleri, Eğitim Kurumu Statüsünde Değil İktisadi İşletme Statüsünde Olmalı!”
  • KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neyhan Ergene “Özel Üniversitelerin Açılması Son 30 Yılda Gerçekleşen Bir Uygulama ve Açılmasını Doğru Buluyorum. Ama Burada Dikkat Edilmesi Gereken Özel Üniversitelerin Ticarethaneye Dönüşmemesidir “
  • İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Enver: “Vakıf Üniversiteleri, YÖK Tarafından, Akreditasyonu Kabul Edilmiş Devlet Üniversiteleri Tıp Fakülteleri Standartlarına Getirilmelidir. Üniversiteler Hastane İşletmemelidir. Çünkü Hastane İşletmeciliği Bir Eğitim Kurumu Görevi Ve Niteliği Değildir. Bu Konu, İşletmecilik Mesleğinin Konusudur. Yine De Hastane İşletmeciliği Yapılacaksa Uygun Mevzuat Getirilmeli Ve Bunun Sıkı Denetimi Yapılmalıdır”
  • Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Nalbant: “Her Üniversite, Kendi Hastanesini Kendisi İşletmelidir.  Üniversite Ve Hastane Farklı Farklı Yönetimlerde Olunca İşler Çok Zorlaşıyor. O Öğrenci Farklı Bir Hastanede Gereğince Staj İmkanı Bulamıyor; Ne Hemşirelik Öğrencisi Kan Alabiliyor Ne De Tıp Öğrencisine Hasta Başında Görev Veriliyor”
  • Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Baskan: “Türkiye’deki Vakıf Üniversitelerinin Tıp Fakülteleri, Hem Kendi Öğrencilerimiz Hem De Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin Bir Seçenektir. Devlet Üniversiteleri İçin Bir Rakip Olarak Konumlanmanın Doğru Bir Tanım Olmadığı Görüşündeyim”
Prof. Dr. Fahrettin Koca
  • Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca : “15 Yıldan Bu Yana SUT’ta Değişiklik Yapılmadığını ve Sürdürülebilir Olmadığını Hepimiz Biliyoruz. SUT Fiyatlarının Belli Katsayıya Bağlanarak Güncel Tutulması Gerektiğine İnanıyorum. İlgili Bakanlıklar ile Eş Güdümlü Gayret İçindeyiz. Emin Olun Sut Fiyatları Güncellensin, Üniversite Hastaneleri İçin Ben Gider Esaslı Olmaktan Bugün Çıkarım. Gelir Esaslı Olmaya Ben Her Zaman Varım!”
  • Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca: USHAŞ Konusunda Özel Sektör Temsilcilerinin Kaygılarını Haklı Buluyorum. Bu Noktada Özel Sektör Ushaş ile Daha Çok Kamunun Desteklenebileceği Özel Sektörle Rekabet İçinde Olabileceği Algısının Yaygın Olduğunu Biliyorum. Ama Biliyorsunuz Cevat Şengül Arkadaşımızı USHAŞ’ın Başkanı Yaptık”
Prof. Dr. Haluk Özsarı
  • Acıbadem Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haluk Özsarı: “Sağlık Finansman Kaynağı Konusunda, Genel Sağlık Sigortasının Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Güçlendirilmesi Gerekiyor. Cepten Sağlık Harcamaları Kullanılarak Ek Kaynak İhtiyacı da Olmadan Ödeme Gücü Olmayanlara Tümüyle Devlet Desteği Sunulmasının Yolu Açılmalıdır”
  • Özel Sağlık Sektörü 2020’den Umutlu! GE Sağlık Türkiye Özel Sağlık Sektörünün Nabzını Tuttu; Yuvarlak Masa Toplantısı ile Sektör Liderlerinin Gündeme İlişkin Birçok Konuda Fikri Soruldu. 2018’e Nispeten Daha Olumlu Yanıtlar Alındı
  • Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kaya Yorgancı’nın kaleminden Bilgi ve Belgelerle Cerrahi Tarihimiz kitabı yayımlandı!